R

Dobrodošli na moj blog. Ovaj blog je pokrenut sa namjerom da se pokaze istina ma kakva ona bila.Molim potencijalne ucesnike u raspravama da ne koriste proste i vulgarne izraze i da pokazuju malo postovanja jedni prema drugima.

23.10.2008.

Zemlja gori, a Hare se češlja

Prođoše općinski izbori u BiH. Prošlo je vrijeme dosadih i šupljih predizbornih obećanja o kilometrima puteva, desetinama fabrika, novih radnih mjesta, sigurnim putem za EU i ko zna šta sve ne. Iako općinski izbori imaju veze samo sa izborom komunalnih organa vlasti, dakle ne kantonalnih, entitetskih ili nedajbože državnih organa vlasti, predizborna utrka nije nimao pblaža, nego se možda može reći i oštrija od utrke za izbore na višim nivoima vlasti. Predizborne poruke su se kretale od one da treba glasati srcem, preko glasa za čovjeka, pa do one da više ne trebamo biti za BiH nego za EU. U jednoj čaršiji napravljenoj od sela su čak izborni glasovi kupovani doniranim kravama, pa je važila anegdota :"Uzmi kravu da glasaš za vola".
I prođoše izbori. Svi, ama baš svi oni koi su učestvovali na izborima proglasšie pobjedu. Čak i Lepi Hare čiji je izborni štab u noći objavljivanja rezutlata izbora ipak morala zatvoriti tv ekipa jer su "pobjednici" otišli kao popišani. A onda je Hare, kao prvi među tri jednaka predsjednika, napravio turneju po svijetu i usrao ono malo neusrane motike svojim izjavam, koje su za posljedicu imale skvičanje iz Dodiklanda. Naime Dodik i njegovi su Haretove govore iskoristili da skrenu pažnju sa prozivanja za kriminal i sve težu situaciju u državi i manjem entitetu, na teme oko referneduma za otcjepljenje RS-a. Zbog toga je i sazvana vanredna skupšitna tog entiteta na kojoj je i Lepi Hare trebao obrazložiti svoje govore. Hare se naravno nije pojavio. Bitnije od sudbine države je bilo uručivanje zahvalnice od strane cirkusa i posjeta "piramidama" u pratnji saudijskog princa. Kako mediji javljaju Hare je lupio još jednu u nizu gluposti:
"Ovo je čudo što ovi ljudi, zajedno sa Semirom Osmanagićen, rade u Dolini piramida, i to bez sredstava, odnosno, samo sa stotim dijelom onoga što im zaista treba.

Očito tručavih1,5 miliona KM koje je po riječima samog Osmanagića cirkuska fondacija do sada potrošila za tri godine prekopavanja brda u uzaludnoj potrazi z apiramidama, Haretu predstavlja odsustvo sredstava, odnosno samo stotio dio onoga "što im zaista treba".
Sramotno je da je Hare jednu visoku delegaciju odveo ovom lupežu na noge, a da ih nije odveo na historijske ostatke srednjovjekovne bosanske prijestolnice ili (nedaj Bože) na ostatke krunidbene ckve u Milama. Nije ih hare odveo u prijestolnicu bosanske države u Bobovcu. Zato ih je Hare odveo na noge jednom probisvijetu, koji je spreman opeljušiti državnu kasu samo za rad svog new age ringišpila. Očito je da fondaciji u posljednje dvije godine ne cvatu ruže. Svima je jasno da broj "turista" svakodnevno opada i da u odnosu na prošlu ili pretrpošlu godinu nije dostigao ni tričavih 10%. Jedva čekam napuhane brojke pomnožene sa deste o itzještajima posjeta za ovu godinu, ali je jasno da one nisu ni približno iste kao one sa početka crikusa. Taj trebnd pada posjeta se uveliko osjetio prošle godine, kada je broj "turista", po  tvrdnjama cirkusa bio duplo manji u odnosu na 2006, za šta su oni ptronašli samo jedan jedini razlog: zarbanu kopanja u reonu starog grada Visoki. ČAk su i sponzori polako ali sigurno odstupili od projekta. Zbog toga je "visoka delegacija" fondacje na čelu sa Osnivaćem užurbano obilazila kabinete Predsjedavajućeg Hareta i podrpedsjednika federacije kako bi skupili malo političkih poena, a onda u jednom trenutku je Hare vjerovatno spomenuo i dolazak princa pa se ukazala ideja o njegovoj posjeti Visokom, kako bi se pokušao namaknuti koji $. Otkako je očito propao deal sa Malezijcima i Irancima, sada se u igru pokušavaju uvući i SAudijci. Na šta će to na kraju ličiti vidjet ćemo.
Činjenice su da cirkuka fondacija, bez obzira na zalaganje ove godine nije iskopala ništa vrijedno pomena i ismijavanja.

R
<< 10/2008 >>
nedponutosricetpetsub
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

MOJI LINKOVI

Moj e-mail
resistancev@yahoo.co.uk

CLANOVI APWR:
Piramidalna prevara
Piramida Zablude
Science politics
Stultitia blog
Stultita na bloger.hr
R na bloger.hrANTYPYRAMIDWEBRING
AntiPyramidWR

PREPORUCENO
IDIJEBIMATER
FUN
GLUPANI
UMJECE TERSANJA
BASTA MISTERIJE

BROJAČ POSJETA
149416

Powered by Blogger.ba