R

Dobrodošli na moj blog. Ovaj blog je pokrenut sa namjerom da se pokaze istina ma kakva ona bila.Molim potencijalne ucesnike u raspravama da ne koriste proste i vulgarne izraze i da pokazuju malo postovanja jedni prema drugima.

20.11.2008.

Kako je Visoko ostalo najveća rupa u BiH

    Nekada davno u pradavna vremena (u januaru ove godine da budemo malo precizniji), "velika sala Općine Visoko je bila premala da primi" sve znatiželjnike koji su došli čuti riječi Osnivača. Njih 150, koji su moglui stati u Veliku salu Općine plus njih 100 koji su se dodatno nagurali mogli su čuti da postoji mnogo modela bržeg "iskopavnja i restaurisanja" "visočkih piramida". Takođe, tih 150 (ne)sretnika plus 100 drugih nesretnka koji su se nagurali plus "širi" tv auditorij koji ima nevjerovatnu sreću pratiti program RTV Visoko, su bili podsjećeni kako "nerazumni otpori iz kulturnog establišmenta su uzrokovali neisplačivanje već odobrenog novca". A onda je upučena i globalna politička poruka da : "...da će samo narod koji poštuje svoju prošlost imati respekt međunarodne zajednice. I obrnuto."
Predstava je vjerojatno završena uz gromoglasan aplauz i pokoju suzu patriotsku visočkih "biznismena". A onda su se svi u miru i redu razišli kućama sniti snove o blagodati i rahatluku koji će nastupiti u narednih 100 godina... I nisu dugo čekali. Nakon 3-4 mjeseca cirkus je uz "spektakularni" kulturno-umjetnički program otvorio još "jednu sezonu geo-arheološkoh radova". Kako bi naučno potvrdili svoje teze o Visokom kao najbogatijem gradu u BiH, cirkusanti su doveli i strane "eksperte". Tako su strani stručnjaci dali konačnu naučnu verifikaciju : VISOKO ĆE BITI CENTAR SVIJETA!


"Prođe od tad trinaest Bajrama..." kaže jedna pjesma, al Visoko ne posta centrom svijeta, a Boga mi niti najbogatija općina u BiH.Naravno, nitko razuman nije ni mogao povjerovati da  će samo zbog par raščeprkanih rupa po brdima oko Visokog, rijeke Amerikanaca, Engleza, Nijemaca, Poljaka, Čeha, Bugara, Rumuna, i ostalih slobodarskih naroda nahrliti u Visoko kako bi dobrovoljno pretočili gomile novca iz svojih novčanika u naše samo da bi vidjeli par stijena. Doduše, mnogo naivnih budala iz Visokog je bilo sklono povjerovati, a što je najbolnije i danas vjeruje u tu "(hipo)tezu". Izostanak obećane rijeke turista koja se naprosto gura kako bi što prije ostavila milijarde dolara napačenoj bosanskoj privredi pokolebao je i one najnaivnije. Tako  je na jednom internet portalu koji donosi vijesti iz Visokog nedavno objavljen post pod naslovom: "Visoko je mogao biti najluksuziniji grad na svijetu?" Zašto je na kraju naslova stavljen upitnik nije mi jasno, ali to nije ni bitno. Puno je bitniji sadržaj posta. Anonimni autor nas "podsjeća" da je prije 7 mjeseci malezijski biznismen htio uložiti milijarde kako bi Visoko pretvorio u najluksuziniji grad na svijetu (nakon što sam pročitao ovu glupost na pomenutoj stranici doživio sam toliki napad smijeha da sam jedva povratio dah). No ako ste mislili da je to vrhunac gluposti u ovom tekstu prevariliste se. "Sve je ostalo na lijepoj namjeri jer su tako odlučili pojedinci koji su "Tana" bukvalno otijerali iz Visokog i BiH !", piše autor teksta. Čovjek jednostavno nemože da vjeruje da glupani poput autora teksta zaista egzistiraju. Koliko čovjek treba da bude mentalno ograničen da povjeruje u slijedeće: Došao je investitor koji želi uložiti milione dolara u neki projekat a onda POJEDINCI uspjevaju da ga OTJERAJU? Čovjek zaista treba da bude mentalno ograničen da bi napisao jednu ovakvu glupost.
Prvo, koliko potencijalni "investitor" mora biti glup da odluči investirati milione u jednu zabit na karti Svijeta jer je neki luđak rekao da je pronašao piramide, u stvari ne piramide nego piramidalna brda?
Drugo, koliko čitatelj pomenutog posta mora biti glup da povjeruje da povjeruje u tvrdnju da je "čovjek donio pare a zlonamjerni pojedinci ga otjerali"?
I na kraju treće, koliko posjetitelj prezentacije sa početka posta mora biti glup da povjeruje Semiru Osmanagiću i njegovim neutemeljenim i ničim potrijepljenim tvrdnjama da će VIsoko biti privredno čudo?
Dok je ovaca biće i vune, kaže naš narod. Dok je visočkoh "privrednika" biće i "Piramida". Barem onih virtualnih.

ps.
Dok sam pisao ovaj tekst prijatelj mi je posalo mail u kojem mi prenosi izjavu prvog čovjeka općine Visoko Muniba Alibegovića, datoj nekoj lokalnoj visočkoj tv kući. Naime, kako mi frend zbori Munja je izjavio da naučnici prestanu osporavati postojanje piramida i da trebaju da se pomire sa tom činjenicom bez obzira na sve.
Dakle prestanite misliti svojom glavom, dajte novac i umuknite.
Doviđenja do slijedećih izbora.
R
<< 11/2008 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

MOJI LINKOVI

Moj e-mail
resistancev@yahoo.co.uk

CLANOVI APWR:
Piramidalna prevara
Piramida Zablude
Science politics
Stultitia blog
Stultita na bloger.hr
R na bloger.hrANTYPYRAMIDWEBRING
AntiPyramidWR

PREPORUCENO
IDIJEBIMATER
FUN
GLUPANI
UMJECE TERSANJA
BASTA MISTERIJE

BROJAČ POSJETA
149416

Powered by Blogger.ba