R

Dobrodošli na moj blog. Ovaj blog je pokrenut sa namjerom da se pokaze istina ma kakva ona bila.Molim potencijalne ucesnike u raspravama da ne koriste proste i vulgarne izraze i da pokazuju malo postovanja jedni prema drugima.

30.12.2008.

Sretna vam stara 2008.godina

Još jedna "uspješna" godina je za nama. Možda će ovaj post izgledati pesimistično, ali kako stvari stoje protekla 2008. godina je bila očajna, a po najavama "ekonomskih" i inih " stručnjaka" naredna 2009. će biti još (neuporedivo) gora.
Za prethodnu godinu možemo reći da nije bila dosadna. Rat u Iraku, Afganistanu,Bliskom istoku i u drugim dijelovima svijeta ne samo da nisu završeni, nego suplamtili nesmanjenom žestinom. Oko Iranskog nuklearnog programa zveckalo se diplomatijom, sankcijama, oružjem, ali se za sada ništa nije promjenilo. Cijena nafte je probijala sve moguće realne i nerealne granice, pa je bilo čak i trenutaka kada je proizvodnja nafte bila na maksimumu a potražnja puno niža a da se4 cijena na berzama konstantno povečavala. U posljednjoj četvrtini godine postalo je jasno da guranje pod tepih činjenica da je svijet već duži vremenski period u akutnoj ekonomskoj krizi više nema smisla, te je svima postalo jasno da preljevanje virtualnog novca kojim su plaćane virtualne robe i usluge u virtualnom svijetu nemože stvoriti nikakvu, a da ne govorimo neku novu vrijednost, pa je ekonomija zapadnih zemalja pred krahom. To je opet dovelo do pada potražnje svega i svačega, pa onda do zatvaranja fabrika itd...itd... Optimistični ekonomski stručnjaci predviđaju nastavak i produbljavanje krize i u narednoj godini (oni optimističniji su trajanje ograničili na prvu polovinu 2009, dok su oni koji vide čašu napola praznu predvidili da je trajanje krize nepredvidivo).
Tračak optimizma kod "slobodarskih naroda svijeta" da bi neke stvari mogle krenuti na bolje unijeli su izbori u SAD-u. Prvi pt od postanka SAD-a na čelo "najmoćnije države današnjice" zasjeo je afro-amerikanac. O uspjehu Baracka Husseina Obame su napisane stranice i stranice teksta, pa smatram da je moja laička "analiza" i više nego suvišna. Barack Obama je prvo na izborima Demokratske stranke pomeo Suprugu Bivšeg dečka Monick Lewinsky, a zatim je pomeo svog republikanskog protivnika i njegovu iz-Jerry-Springer-Show-a kandidatkinju za podpredsjednicu. Iako ne dijelim optimizam večine i ne smatram da će doći do značajnijih promjena u politici SAD-a, Obama će sigurno vratiti barem dio ugleda SAD-a koji je njegov prethodnik Double O Bush uspio shebat.
Znam sad će "dobronamjerni" kritičari palamuditi da sam skeptik i kontraš u svemu, ali činjenice su neumoljive. Bil-ne-bil Clinton je napao veći broj država nego njegov prethodnik i njegov nasljednik skupa. Ne vjerujete? Gerog Bush je sjebao Iračku vojsku, a njegov sin okupirao Irak i napao Afganistan. Bill Clinton je napao Somaliju, Sudan, Afganistan, Srbiju, njegovi avioni su osiromašenim uranom obogatili i našu zemlju, a Irak je sporadično kažnjavan kad god bi Monica promašila "ispucavanje".
U svemu tome u našoj maloj ali nakaradnoj državi svi mogući i nemogući faktori su se urotili da razjebu ovo malo rahatluka što je ostalo. Bosne i Hercegovine je danas manje nego što je bilo ikada u njenoj hiljadugodišnjoj historriji. Kada bih pisao o svim sranjima u kojima se nalazi naša država trebalo bi mi najmanje pola godine i opet bih preskočio dobar dio toga. Onda sam razmislio da napišem šta se dobro dešavalo u protekloj godini i evo srameći se ne mogu da nađem par pozitivnih primjera. Zar je moguće da su nam se u prošloj godini dešavale samo ružne i loše stvari? Izgleda da je moguće. Ako cijenjeni čitatelji mogu naći barem malo pozitive bio bih radostan kada bi ostavili komentar.

I na kraju da se vratimo našoj Fondaciji BPS. Iako mjesecima tvrde da je godina bila uspješna i da su postgnuti "izvanredni rezultati" činjenice govore suprotno. Broj posjetitelja je neznatan. Grad Visoko, Ze-Do Kanton, Federacija BiH, a ni cijela iz dva dijela BiH nisu doživjeli nikakav turistički niti bilo kakav bum. Čak je i lažirana matematika piramidiota neumoljiva. Prema (peeuveličanim) tvrdnjama cirkusa prve godine Visoko je posjetilo 250000 posjetitelja, prošle godine 150 000. Zaq ovu godinu nisu iznijeli nikakve podatke, ali je Semir Osmanagić par puta u inerview-ima tvrdio da je VIsoko u protekle tri i po godine posjetilo 500 000 posjetitelja. Na trenutak ćemo se pretvarati da su ove brojke tačni, iako su realne cifre desetostruko manje. Znaći u posljednjih godinu dana VIsoko je posjetilo manje od 100 000 posjetitelja, ili 2,5x manje nego prve godine, što najbolje pokazuje koliki je pad interesovanja za piramidalna brda. Naravno, cirkusanti nikada neće priznati da je pad interesovanja direktna posljedica odsustva bilo kakvih dokaza i za sve optužuju "oponente". To što nitko od "oponenata" nije bio aktivan u kritici cirkusa, a čak i APWR je usporio sa istom jer je očito Cirkusprn'o u šišu uopće nije bitno. Bitno je da je za nesposobnost i nerad kriv "neko drugi". Kako stvari stoje, a iz vijesti sa stranice fondacije očito se vidi da je čitav ovaj cirkus spao na ono što je bio na samom početku. Jedna jeftina atrakcija koja dobro dođe učenicima srednjih i osnovnih škola za markiranje sa časova. A njeno Osnivač je postao tema trač rubrika u žutoj štampi zbog bračnog brodoloma do kojeg je sam doveo. U Cirkusu su ostali još samo najvatrenije pristalice koje gaje nade da je ostalo nešto novca za izradu fasada na kućama i da pobjeglice nisu sve potrošile za iste svrhe. Kako stvari stoje FOndacija će u narednoj godini prezentacije držati još samo svojim voloneterima-uposlenicima, koji će se još uvjek nadati da će dobiti neku bijednu crkavicu kako ne bi bili pričinjeni dodatno raditi u salonu zabave Asia kako bi namakli novca za povratnu kartu za destinaciju sa koje su došli.

I na kraju žemim Vam puno zdravlja, sreće uspjeha blablablablablablablablalbabla u novoj 2009 godini.

R
<< 12/2008 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

MOJI LINKOVI

Moj e-mail
resistancev@yahoo.co.uk

CLANOVI APWR:
Piramidalna prevara
Piramida Zablude
Science politics
Stultitia blog
Stultita na bloger.hr
R na bloger.hrANTYPYRAMIDWEBRING
AntiPyramidWR

PREPORUCENO
IDIJEBIMATER
FUN
GLUPANI
UMJECE TERSANJA
BASTA MISTERIJE

BROJAČ POSJETA
149417

Powered by Blogger.ba