R

Dobrodošli na moj blog. Ovaj blog je pokrenut sa namjerom da se pokaze istina ma kakva ona bila.Molim potencijalne ucesnike u raspravama da ne koriste proste i vulgarne izraze i da pokazuju malo postovanja jedni prema drugima.

14.05.2009.

Hronike Crne rupe - Sletio je na aerodrom u Houstonu

I dok neki pokušavaju otvoriti privatni obrt istovremeno na drugom kraju svijeta...

Jumbo jet se gotovo mekano prizemlji na aerodrom u Hjustonu. Gomila putnika je izašla iz aviona, a onda se na vratima pojavio IstraživaĆ. Razgledao je oko sebe, počešao se po svojoj trodnevnoj bradi, stavio šešir na glavu, a bič, koji mu je jedini ostao kao uspomena na neuspjelu avanturu u Hramu zadovoljstva, zakačio za pojas. 'Ajde barem će Ona biti sretna i zadovoljna. Uvjek se žalila da joj ne posvečuje dovoljno pažnje. Sjeo je u taksi i krenuo kući. Kada je došao kući na vratima ga je čekao sin, koji je izgledao tako ljut da mu IstraživaĆ nije smio ni postaviti pitanje "zašto?". Ušao je u kući i Ona ga dočeka širokim lepršavim osmjehom. Odavno nije bila ovako vesela. Pitao se zašto cvrkuće i zašto je ručak spreman i serviran. Nije progovorio ni riječ. Sin je ušao i ručali su u tišini kao i obično. Sin se zatim povukao u svoju sobu i zatvorio. Ona mu reće: "Otiđi i porazgovaraj sa njim, ovakav je od kad si otišao". Poslušao ju je. Odškrinuo je vrata sobe i u njoj našao Sina.
"Sine, zašto si ljut?", upita milozvučno.
"Ti si kriv. Da ne lutaš po tvojim istraživačkim putevima sve bi bilo ok", odbrusi Sin.
"Zašto? Ne razumijem" iznenađeno će IstraživaĆ.
"Vidiš, kad god odeš, nama se začepi cijev i ja nakon treninga ne mogu da se istuširam i moram prenoćiti kod kolege, dok komišo Vodoinstalater ne o'čepi cijevi.", objasni Sin,"Poslije toga je Ona ovijek raspoložena i pjeva pjesmice o začepljenim i o'čepljenim otvorima, dugačkim i debelim cijevima i crjevima".
IstraživaĆu ništa nije bilo jasno, ali je barem uspio umiriti Sina. Otišao je u svoju radnu sobu i zaključao se. Iz unutarnjeg džepa je izvadio prospekte stranaka i zagledao se u njih. Uglavnom svi su imali iste i slične programe koji su govorili o Njima i Nama, Pogrešno interpretiranoj historiji, Lažima Crvenih, Falsificiranju historijskih činjenica, Okretanju točka historije, Napretku i Prosperitetu, obećavali su put u Evropu i da će Evropa doći nama, obećavali su da Nesposobni i Lijeni neće više sjediti u foteljama, kao i da će ostvariti Čuda. Ovo se već svidjelo IstraživaĆu. Ponovno je prelistao sve pamflete i nigdje nije našao niti jedno slovo o unapređenju i reformi školstva, nauke i struke, ali je našao na desetine poruka o promjeni historije. Dolazilo je njegovo vrijeme. Zažmirio je i nasumično iz gomile izvukao jedan pamflet. Za ove momke će glasati, jer ne postoje slučajnosti nego samo tragovi koje treba pratiti, pomisli. Spremio je svoje stvari i krenuo u novo istraživanje...
R
<< 05/2009 >>
nedponutosricetpetsub
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

MOJI LINKOVI

Moj e-mail
resistancev@yahoo.co.uk

CLANOVI APWR:
Piramidalna prevara
Piramida Zablude
Science politics
Stultitia blog
Stultita na bloger.hr
R na bloger.hrANTYPYRAMIDWEBRING
AntiPyramidWR

PREPORUCENO
IDIJEBIMATER
FUN
GLUPANI
UMJECE TERSANJA
BASTA MISTERIJE

BROJAČ POSJETA
154683

Powered by Blogger.ba