R

Dobrodošli na moj blog. Ovaj blog je pokrenut sa namjerom da se pokaze istina ma kakva ona bila.Molim potencijalne ucesnike u raspravama da ne koriste proste i vulgarne izraze i da pokazuju malo postovanja jedni prema drugima.

28.05.2009.

Hronike Crne rupe - Kontra admiral u penziji

„Nil je široka rijeka“, razmišljao je trostruki admiral u penziji i kontra-doktor (ili je to bio trostruki doktor i kontra-admiral, ni sam nije baš BIO NAČISTO),“široka i duboka“.
On je bio poznati i priznati trostruki doktor nauka i kontra admiral. Bio je i dobitnik najviših vojnih priznanja. Imao je i bogatu vojničku karijeru protkanu mnogim pobjedama i još brojnijim porazima. Što se pobjeda tiče, one su se uglavnom sastojale od pobjeda u šahu nad komandantom kopnene voske odbrane Sinaja, generala. Eli- Ibn Mustafe i u posljednje vrijeme pobjeda u partiji domina i u partiji „Čovječe ne ljuti se (verzija za Egipat i arapski svijet)“ nad komandantom Ratnog zrakoplopstva Egipta generalom Ika Rom Azizom. Porazi su bili brojiniji, a samim tim i bolniji, mada se kontra-admiral u penziji i nje baš ljutio. I zašto bi, pa on se jedini mogao pohvaliti jednom bitnom i nepobitnom činjenicom. Naime on je jedini oficir Vojske Egipta (Ratne mornarice račnije) koji je u svim ratovima sa Izraelom zamalo poražen, ako se porazom moglo nazvati stanje da niti jedan njegov brod nisu potopili Izraelci. Naime, kontra admiral je bio tako sposoban komandant da su njegovi brodovi tonuli prije bilo kakvog borbenog angažmana sa protivnicima, spriječavajući time da ih potopi neprijateljska avijacija ili mornarica. Zbog tog očuvanja sopstvene mornarice na dnu Sredozemnog mora dobio je vojna priznanja. Pa zar ima bolji komandant kojem niti jedan brod nisu uništili neprijatelji? To što su mu se brodovi međusobno posudarali ili stradali od prijateljske vatre se, naravno, ne broji.
Kontra admiral u penziji ovaj put nije predvodio vojsku. Stajao je na pramcu broda Queen of Egypt i predvodio je turističku turu agencije „Odrelaksiraj se turs“ iz nekakve zemlje za koju je prvi put čuo („Kako se ono zove?“, razmišljao je,“ Tarzania, Banzaia, Bonazija,..., AHA Baznia). Pogledao je oko sebe. Turisti kao i svi drugi su malo fotkali, malo se pravili da ga slušaju, a u većini su razgledali obalu Nila. Samo jedan lik se izdvajao od ostalih. Imao je karakterističan kožni šešir (što je zaprepastilo kontra admirala- koja budala nosi kožni šešir u pustinji), bič zataknut za pojas i kožnu jaknu ( „Zaista, kakva budala može doći u pustinju ovako odjevena“, razmišljao je kontra admiral). Taj lik je pažjivo slušao i prktički upijao sve što bi kontra admiral rekao. Kada je kontra admiral spomenuo da je u svojoj bogatoj karijeri trostrukog doktora (da li smo već napisali da je bio i trostruki doktor. Bio je i trostruki doktor. Bio je doktor egiptologije, a doktorirao je u zemlji koja je inače tradicionalno orjentisana proučavanju egiptologije - Mađarskoj (šuškalo se da je tamo završio i mornaričku akademij, ali to su bile samo zlonamjerne glasine)), otkrio čak tri piramide, ovaj pod kožim šeširom iz unutarnjeg đepa kožne jakne izvadi olovku i svesku i poče da zapisuje. Zapisivao je i dok je kontra admiral govorio da piramide nisu baš u potpunosti i grobnice, kako se smatra, a čini se da ga je najviše oduševila činjenica koju je spomenuio kontra admiral:“ Današnjom tehnologijom bi bilo nemoguće izgraditi ove piramide“. Naravno, on nije ni posmilio da to znači da je OVAKVE piramide moguće izgraditi, ali OVE nije jer ih je netko već izgradio, ali to uopće nije bilo bitno...
28.05.2009.

Hronike Crne rupe - Majstor obečava

  Obredi Haman Kuraca nisu bili tako strašni. Sve se svodilo na neki čudni ples koji je Gavri ličio na ringe-ringe-raja, samo su ovdje bljeskale mjesečeve pozadine Haman Kuraca. Nakon završenok obreda veličanja Vođe, Haman Kurci su se u miru počeli razilaziti. U sali su ostali Majstor Arheo Faker, Gavro i Veliki Majstor Horoz. Arheo Faker priđe Velikom Majstoru i objasni mu Gavrin problem. Veliki Majstor se smrknuo (doduše to se nije moglo bidjeti ispod kapuljače, ali postoje određeni efekti koji igrom sjenki naprave izraz lica na kapuljači, tako da je ličilo da se Veliki Majstor smrknuo). Pogledao je prema Gavri i istovremeno je promjenio raspoloženje. Njegovoj radosti nije bilo kraja. Obečao je pomoć i naredio Arheo Fakeru da se sve pripremi za slijedeći sastanak, kako bi Gavro mogao proći Obred Inicijacije. Nakon toga su se razišli. Ostao je samo jedan lik pod maskom koji je morao počistiti salu. Arheo Faker objasni Gavri da je to Visoki Šegrt Mlohavi, čiji je štapić bio najkrači. Po pravilima Udruženja, ko ima najkrači štapić čisti prostorije.
Gavro je došao kući. U ušima mu je odzvanjala himna Udruženja. Majka ga je pitala što je rastresen, a on je samo šutio. Razmišljao je o svom budućem uspjehu. Konačno će se moći odseliti iz roditeljskog stana. Dosta mu se mama petljala u život. Onda je došao u svoju sobu, skinuo se i legao. Znao je da neće moći zaspati, ali nije mario. Uzeo je knjigu sa police i počeo čitati. Naravno, to je bila njegva omiljena knjiga :"Doživljaji Nikoletine Bursaća". Uvijek se divio tom muževnom ali prirpostom heroju. Potajno je sanjao da bude junak kao Nikoletina. U tom trenutku mama mu pokuca na vrata i reće:
"Gavrane sine, jeisli oprao zube i noge? Znaš kako se soba usmrdi ako nisi".
"Jesam mama, ne brini se", odgovri Gavro. Pomisli da će i ovomo uskoro doći kraj.
"A jesi li stavio kremu za obuću, onu koju koristiš protiv akni na licu?",upita mama.
"Jesam, mama", reće Gavro.
Lagano je utonuo u san. Sanjao je Udruženje, svečanu zakletvu, Velikog Majstora, Himnu, Arheo Fakera i Nikoletinu, koji puškomitraljezom ispisuje zakletvu po zodu Službe Ddruštvenog knjigovodstva. Bio je konačno srećan...
R
<< 05/2009 >>
nedponutosricetpetsub
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

MOJI LINKOVI

Moj e-mail
resistancev@yahoo.co.uk

CLANOVI APWR:
Piramidalna prevara
Piramida Zablude
Science politics
Stultitia blog
Stultita na bloger.hr
R na bloger.hrANTYPYRAMIDWEBRING
AntiPyramidWR

PREPORUCENO
IDIJEBIMATER
FUN
GLUPANI
UMJECE TERSANJA
BASTA MISTERIJE

BROJAČ POSJETA
154681

Powered by Blogger.ba