beats by dre cheap

Money...money...money...

Kako nam je fondacija u financijskoj krizi, a po riječima dr.Lea je i Sem financijski neovisan, koriste svaku priliku da od države kamče novac. Kako je fondacija "neprofitna i nevladina", onda je glupost taj novac tražiti od države.
Prijedlog za fondaciju kako da skuplja donacije:

Svakog petka, svi oni koji su spadaju u "minimalan" broj zaposlenih nek uzmu one staklene kutije za donacije i nek se negdje oko podne svakog petka pozicioniraju ispred džamija u Visokom i okolici. Poželjno je usput ljude koji izlaze sa džume vući za rukac i govoriti :"Da ti dragi Bog da sevapa, udjeli za najveći arheološki projekt. SInove poženio, šćeri poudo". Uz to Osnivać može zijaretiti Reisa Cerića kako bi ovaj potonji izdao prigodnu hutbu imamima u Visokom, da je poželjno osim klanjanja i posta za piramide na izlasku dati sadaku u staklene kutije.Takođe Reis može preporučiti davanje sedekatul fitra za Ramadan fondaciji.

Ostalim radnim danima, osim petka, kao i vikendom svi zaposlenici fondacije se mogu pozicionirati na semaforima na izlazu i Visokog i sa ispruženom rukom ići od auta do auta i prikupljati donacije, ponavljajući iste one mantre kao što je ranije pomenuto. Eventualno u zamjenu za 10KM donacije mogu nuditi turističke gratis prospekte.

Takođe je poželjno za vrijeme Bajrama,nakon Bajram namaza staviti staklenu kutiju umjesto one gajbe za sergiju,i zahvaljivati se "donatorima" sa riječima "Gajret bračo (prahiliri), gajret". Nakon toga, pojedinci mogu obilaziti kuće i stanove, zvoniti na vrata i traćžiti donaciju u zamjenu za riječi "Udjelite za najveći geo-arheološki projekt, kopajmo do isitne".

R
http://R.blogger.ba
01/11/2008 11:48