beats by dre cheap

Nagradni kviz- Koliko poznajete najveĆi projekat ?

Dobro došli, dobro došli. Pred vama je najveĆi kviz u istoriji. Kviz koji će promjeniti istoriju, geografiju, geologiju, hemiju, fiziku, matematiku, biologiju, književnost, jesam li rekao istoriju, istoriju, i sve ostale prirodne i neprirodne, društvene i nedruštvene nauke. Kviz nad kvizovima. Nagradni kviz- Koliko poznajete najveĆi projekat ?

Kviz je rađen po uzoru na gradnju visočkih piramida. Znači nema stalnih disciplina i rubrika, kao što ni visočka piramida Sunca nema stalan oblik. Kviz će malo ličiti na kviskoteko, upitnik, skočko, ljutko, smješko, kao što visočke pširamide malo liče na piramide u Meksiku, Gvatemali, pa malo na one egipatske, malo više na one kineske. Jer ovaj kviz je jedinstven kao što su jedinstvene visočke piramide. Na ovom kvizu će te za jedno pitanje moći ponuditi dosta tačnihi netačnih odgovora, kao što visočke piramide nude objašnjenje kako je jedan te isti blok na piramidi Sinca istovremeno napravljen kao klesan, izliven, od prirodnog materijala vještačkog porijekla. No da ne dužimo i krenimo sa pravilima. Komisija sastavljena od eksperata i struĆnjaka nam je dala verifikaciju i odobrenje da kviz ima tehničke uslove i spreman je za početak.U odgovaranju mogu učestvovati svi registrirani posjetitelji koji će svoje odgovore z akoje misle da su tačni ostavljati u komentarima ili ih poslati direktno na mail.

Prva disciplina : A,B,C, D, E,.... pitalica.

1. Ko je otkrio piramide u Bosni?

a) Semir Osmanagić
b) Sam Osmanadžik
c) Hrvoje Zulić
d)Giordano Bruno
e) Nikola Tesla
f) Dragoljub Pajić

2. Kamene kugle liječe:

a) Probleme sa stresom
b) Nemoral
c) Urološke probleme kod životinja
d) Urološke probleme kod ljudi
e)Svinjsku gripu
f) Sve nabrojano

3. Visočka piramida Sunca po stilu gradnje liči na:

a) Egipatske piramide
b) Meksičke piramide
c) Kineske piramide
d) Tajj Mahal
e) Bijelu kuću
f) Big Ben
g) Sve nabrojano

4. Koliko je bosnaskih brda proglašeno piramidama?

a) 3
b) 5
c) 7
d) 9
e) 15
f) 23414
g) Ma kakva brda sve su to piramide

5. Na koji oblik liči Hram zemlje (Krstac)

a) Banana
b) Ono u šta se Mara (ne)razumije
c) Malog mrava
d) Jabuku
e) Kobasica sa dva jaja na svoje oko
g) Mravinjak

Druga disciplina- Pronađite ulaz(e) u piramidu

Evo jedne prave discipline za one hard core istraživaĆe. Odmah da upozorimo sve uĆesnike i takmiĆare da ovo nije disciplina za one koji istraživanja vrše iz udobnih kabineta i kožnih fotelja, nego je iskluĆivo rezervisana za one koji hrabro, sa kožim šeširom na glavama (kojeg ne skidaju ni kad šljem navlaće na glave) jurišaju u dubie prolaza piramida i pridruženih novinara ženskog spola.

Na ovoj  slici pronađite ulaz(e) u piramidu, pri tome vodeći računa da vas šura/šogor/brother-in-law ne prijavi ljepšoj/nježnijoj/pametnijoj polovici.

Treća disciplina - Dodijelite ime piramidi

Piramidi na slici dodijelite ime koristeći maštu. Najmaštovitiji odgovori bit će  bogato nagrađeni.
Ovim pitanjem završavamo prvi krug natjecanja. Ostanite sa nama.

R
http://R.blogger.ba
28/04/2009 11:46