beats by dre cheap

Hronike Crne rupe - Kontra admiral u penziji

„Nil je široka rijeka“, razmišljao je trostruki admiral u penziji i kontra-doktor (ili je to bio trostruki doktor i kontra-admiral, ni sam nije baš BIO NAČISTO),“široka i duboka“.
On je bio poznati i priznati trostruki doktor nauka i kontra admiral. Bio je i dobitnik najviših vojnih priznanja. Imao je i bogatu vojničku karijeru protkanu mnogim pobjedama i još brojnijim porazima. Što se pobjeda tiče, one su se uglavnom sastojale od pobjeda u šahu nad komandantom kopnene voske odbrane Sinaja, generala. Eli- Ibn Mustafe i u posljednje vrijeme pobjeda u partiji domina i u partiji „Čovječe ne ljuti se (verzija za Egipat i arapski svijet)“ nad komandantom Ratnog zrakoplopstva Egipta generalom Ika Rom Azizom. Porazi su bili brojiniji, a samim tim i bolniji, mada se kontra-admiral u penziji i nje baš ljutio. I zašto bi, pa on se jedini mogao pohvaliti jednom bitnom i nepobitnom činjenicom. Naime on je jedini oficir Vojske Egipta (Ratne mornarice račnije) koji je u svim ratovima sa Izraelom zamalo poražen, ako se porazom moglo nazvati stanje da niti jedan njegov brod nisu potopili Izraelci. Naime, kontra admiral je bio tako sposoban komandant da su njegovi brodovi tonuli prije bilo kakvog borbenog angažmana sa protivnicima, spriječavajući time da ih potopi neprijateljska avijacija ili mornarica. Zbog tog očuvanja sopstvene mornarice na dnu Sredozemnog mora dobio je vojna priznanja. Pa zar ima bolji komandant kojem niti jedan brod nisu uništili neprijatelji? To što su mu se brodovi međusobno posudarali ili stradali od prijateljske vatre se, naravno, ne broji.
Kontra admiral u penziji ovaj put nije predvodio vojsku. Stajao je na pramcu broda Queen of Egypt i predvodio je turističku turu agencije „Odrelaksiraj se turs“ iz nekakve zemlje za koju je prvi put čuo („Kako se ono zove?“, razmišljao je,“ Tarzania, Banzaia, Bonazija,..., AHA Baznia). Pogledao je oko sebe. Turisti kao i svi drugi su malo fotkali, malo se pravili da ga slušaju, a u većini su razgledali obalu Nila. Samo jedan lik se izdvajao od ostalih. Imao je karakterističan kožni šešir (što je zaprepastilo kontra admirala- koja budala nosi kožni šešir u pustinji), bič zataknut za pojas i kožnu jaknu ( „Zaista, kakva budala može doći u pustinju ovako odjevena“, razmišljao je kontra admiral). Taj lik je pažjivo slušao i prktički upijao sve što bi kontra admiral rekao. Kada je kontra admiral spomenuo da je u svojoj bogatoj karijeri trostrukog doktora (da li smo već napisali da je bio i trostruki doktor. Bio je i trostruki doktor. Bio je doktor egiptologije, a doktorirao je u zemlji koja je inače tradicionalno orjentisana proučavanju egiptologije - Mađarskoj (šuškalo se da je tamo završio i mornaričku akademij, ali to su bile samo zlonamjerne glasine)), otkrio čak tri piramide, ovaj pod kožim šeširom iz unutarnjeg đepa kožne jakne izvadi olovku i svesku i poče da zapisuje. Zapisivao je i dok je kontra admiral govorio da piramide nisu baš u potpunosti i grobnice, kako se smatra, a čini se da ga je najviše oduševila činjenica koju je spomenuio kontra admiral:“ Današnjom tehnologijom bi bilo nemoguće izgraditi ove piramide“. Naravno, on nije ni posmilio da to znači da je OVAKVE piramide moguće izgraditi, ali OVE nije jer ih je netko već izgradio, ali to uopće nije bilo bitno...

R
http://R.blogger.ba
28/05/2009 13:42